Uutiset

NATIVA™-merinovilla | Villan ominaisuudet

NATIVA™-merinovilla | Villan ominaisuudet

Merinovilla on luonnonkuitu, oikea supermateriaali, joka toimii niin hyytävässä kylmässä kuin auringon paahteessakin. Merinovilla keritään pelkästään pehmeää pohjavillaa tuottavasta merinolampaasta.

Sukkamestareiden merinolampaat laiduntavat Uruguayn laajoilla subtrooppisillaaroilla. Aikojen saatossa merinolampaalle on kehittynyt poikkeuksellinen villapeite, joka suojaa lammasta vaihtelevissa keleissä sateelta, paahteelta ja tuulelta.

Merinovilla on luonnostaan tekninen kuitu, jolla on paljon loistavia ominaisuuksia urheilusta jokapäiväiseen pukeutumiseen päästä varpaisiin.

Lämmittävä

Merinovillakuidun erityispiirteenä on sen poikkeuksellinen lämmön eritystyskyky. Luonnossa merinolampaat laiduntavat vaihtelevissa sääolosuhteissa paahteisesta auringonpaisteesta pakkaskeliin. Niiden ainutlaatuinen villa suojaa heitä tuulelta, sateelta ja paahteelta. Merinolampaan villa on pelkkää hienoa pohjavillaa, joka kihartaa. Näin materiaaliin syntyy luontaisia ilmataskuja, jotka toimivat eristeinä, säilyttäen lämmön tehokkaasti ja varmistaen, että käyttäjä pysyy lämpimänä myös äärimmäisen kylmissä sääolosuhteissa. Tämä luonnollinen eristysominaisuus tekee merinovillasta loistavan valinnan ulkoiluvaatteisiin ja talviurheiluun, tarjoten lämpimän ja mukavan tunteen pitkänkin ajanjakson aikana kylmissä olosuhteissa.

Kuva: Raakavilla tarkastetaan ennen kuin se puhdistetaan. Manuaalisessa työvaiheessa villasta puhdistetaan suurimmat roskat ja epäpuhtaudet.

Lämmittää myös kosteana

Merinovillan ainutlaatuinen ominaisuus on sen kyky säilyttää lämpöä ja tuntua kuivalta myös kosteana. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan talviolosuhteisiin, sillä se pitää käyttäjän lämpimänä myös hikoilun jälkeen ja kuivuu nopeasti.

Poistaa kosteutta

Merinovilla kykenee tehokkaasti siirtämään kosteutta pois iholta, mikä on erityisen hyödyllistä urheillessa ja liikkuessa. Tämä ominaisuus auttaa pitämään ihon kuivana ja miellyttävänä, estäen kosteuden aiheuttaman kylmyyden tunteen. Tehokas tapa käsitellä kosteutta on hyödyksi myös kesäkuumalla. Merinovilla tasaa aktiivisesti lämpötilaa lämmittäen kylmällä ja viilentäen kuumalla.

Luonnostaan antibakteerinen materiaali

Merinovilla on luonnostaan epäsuotuisa kasvualusta bakteereille, mikä estää epämiellyttävien hajujen muodostumisen vaatteisiin. Siksi merinovillaisia vaatteita ja asusteita ei tarvitse pestä yhtä usein kuin keinokuituisia, ja ne säilyttävät raikkauden pidempään. Suosittelemmekin sukille pääasiassa tuuletusta käyttöönottopesun jälkeen.

Ei kutita

Merinovillakuidun pehmeys ja pituus tekevät siitä miellyttävän iholla eikä aiheuta kutinaa, toisin kuin joissain tavallisissa villa vaatteissa saattaa tapahtua. Merinovilla sopii herkkäihoisille käyttäjille, sekä pienille lapsille. 

Kuva: Pitkäkuituinen kammattu merinovilla on superpehmeää. Sukkamestareiden kammattu raakavilla tuodaan Eurooppaan, jossa se jatkojalostetaan langaksi.

Paloturvallinen materiaali

Merinovilla on paloturvallisempi vaihtoehto kuin monet keinokuidut, sillä se syttyy vasta yli 500 °C lämpötilassa eikä sula, kuin keinokuidut. Tämä tekee siitä turvallisemman vaihtoehdon vaatteisiin, erityisesti lapsille ja herkästi syttyvissä ympäristöissä.

Katso video vierailustamme villankäsittelylaitoiksella Uruguayssa Lanas Trinidad:ssa:

 

Lue seuraavaksi

NATIVA-merinovilla | Eläinten hyvinvointi
Sukat hikoileville jaloille