NATIVA -merinovilla

NATIVA-sertifikaatti

Sukkamestarit Oy on sertifioitu euroopan ensimmäisenä sukkatehtaana Nativan merinovillan vastuullisuus ja jäljitettävyys ohjelmaan. Ensimmäinen villaerä saapui tuotantoon huhtikuussa 2020 ja sitä myötä siirryimme
vain Nativa sertifioidun merinovillan käyttöön.

Syksystä 2020 alkaen tuote-etiketeissä on myös QR koodi, jonka avulla kuka tahansa voi tutustua tuotteen materiaalien alkuperään. Sukkamestareiden merinovilla tulee La Magdalenan tilalta, Saltosta, Uruguaysta. Kaikki meille tuleva Merinovilla on mulesointi vapaata

Ympäristönsuojelu

Viljelijöiden ja kuljettajien välinen kumppanuus perustuu intohimoon, vahvaan ammatitaitoon sekä yhteistyöhön. Toimitusketju viljelijältä kohdemaahan valitaan ekologisesti jotta ympäristö ei turhaan kuormittuisi.

Nativan tavoitteena on myös varmistaa, että Nativan lopputuotteen eri tuotanto vaiheisiin osallistuvia laitoksia ja toimialoja hoidetaan asianmukaisesti ympäristön pilaantumisen välttämiseksi tai sen minimoimiseksi.

Lue lisää blogistamme

Eläintensuojelu

Uusia sääntelyvälineitä ollaan luomassa ympäri maailmaa kuluttajien kasvavan kiinnostuksen ja myötätuntoisuuden vuoksi eläinten hyvinvointiin.

Nativa-standardi määrittelee kaikkien eläimistä vastuussa olevien työntekijöiden vastuut sekä sen, mitkä käytännöt ovat tarpeen eläinten fyysisen terveyden ja tarpeiden asianmukaisen hoidon varmistamiseksi.
Lampaat saavat laiduntaa vapaana mahdollisimman luonnollissa ympäristössä.

Lue lisää blogistamme

Ihmiset

Viljelijöiden tehtävänä on huolehtia lampaista ja heidän maastaan parhaiden kuitujen toimittamiseksi.

He eivät kuitenkaan tee työtään yksin, vaan heidän tiloillaan työskentelee sadoittain maanviljelyksen ja eläintenhoidon ammattilaisia. Vain hyvin voiva ihminen voi tuottaa hyvinvointia eläimelle. Siksi, NATIVA määrittelee tarkkaan myös ihmisten oikeudet.

Lue lisää blogistamme

Jäljitettävyys

Nativa merkki takaa jokaisen arvoketjuun osallistujan
sertifioinnin samalla kun villa jäljitetään viljelijöiltä lopputuotteeseen asti. Kaikki toimijan on sertifioitu paikan päällä kolmannen osapuolen toimesta ja toimijat ovat sitoutuneet vaativaan Nativa-protokollaan.