Toezz Hockey

Viiltosuojarannekkeista- ja sukista suojaa viiltoja vastaan – turvaa unelmasi

Viiltosuojarannekkeista- ja sukista suojaa viiltoja vastaan – turvaa unelmasi

Suomessa on jopa yli 70 000 lisensoitua jääkiekon pelaajaa ja lisäksi lukematon määrä kiekkoilijoita, jotka pelaavat seurojen ulkopuolella omaksi ilokseen.

Nopeatempoisessa pelissä, jossa vauhti ja fyysisyys yhdistyy, tapahtumaa riittää. Se on myös lajin suola ja jännityksen luoja.

Varjopuolena on loukkaantumisriski, jota on pyritty minimoimaan erityisesti nuorempien urheilijoiden osalta mm. erilaisilla varustepakoilla ja taklauskiellolla alle 14-vuotiaiden peleissä. Isossa roolissa on myös valmentajan ”asennekasvatus”, jonka merkitys teini-ikäisten kiekkoilijoiden tavassa pelata on merkittävä. Nuorten pelaajien isot kokoerot omassa ikäluokassaan ovat myös yksi riski loukkaantumisille. (Lähde: Healh.fi, Hannu Hirsimäki, Suomen Jääkiekkolääkäri ry)

Vauhti ei aina korjaa virheitä. Luistimenviiltojen aiheuttamat vammat ovat olleet isosti esillä 2022-2023 kaudella tapahtuneiden useiden vakavien loukkaantumisien myötä niin NHL:ssä, Karjala-turnauksessa kuin Ruotsin naisten jääkiekkoliigan finaalissakin. Jälki ei ole kaunista katseltavaa ja seuraukset voivat olla hyvinkin vakavat.

Kuva: Waltteri Merelä loukkaantui vakavasti luistimen viillettyä hänen ranteensa Karjala-turnauksessa marraskuussa 2022. Nyt hänen ranteitaan suojaa TOEZZ-viiltosuojarannekkeet.

Miksi viiltosuojarannekkeet pitäisi olla jokaisen kiekkoilijan perusvaruste?

Oman turvallisuutesi vuoksi. Vaikka tavoitteenasi ei olisikaan luistella Leijonat-paidassa, on vammoilta suojautuminen oman tulevaisuutesi turvaamista.

Voit miettiä, mitä olet pahimmassa tapauksessa valmis menettämään, jos kädestäsi katkeaa jänne tai viilto tulee valtimoon ja näin ollen menetät kätesi toimintakyvyn joko kokonaan tai osittain? Se voi tarkoittaa isoja muutoksia tulevaisuuden suunnitelmiin, arkeen ja jopa ammatillisiin valintoihin tai nykyiseen ammattiisi. Unelmat voivat mennä uusiksi. Oletko niihin valmis?

”Oli vain milleistä kiinni, että urani olisi nyt ohi”, summaa Waltteri Merelä kokonaisuutta, kun loukkaantumisesta toipumiseen oli mennyt muutama kuukausi.

Kun häneltä kysytään, millaisia mietteitä hänellä oli tapahtuma hetkellä, hän kertoo:

” Mietin aina, että eihän luistin voi osua mun ranteeseen! Näin kuitenkin kävi ja se tuntui epätodelliselta”

Merelän uran päättyminen oli vain parin millin päässä. Tällä kertaa hän selvisi pitkällä kuntoutuksella ja sai toisen mahdollisuuden palata jääkiekkokaukaloon Leijonat-paidassa, tällä kertaa uusin varustein.

Vaikka viiltosuojarannekkeet ja -sukat eivät suojaa 100% tapaturmilta, on se iso askel eteenpäin ja tuo turvallisuuden tunnetta kaukaloon. 

Kuva: Ranteet ovat alttiina viilloille erityisesti taklaustilanteissa.

 Suojaa unelmiasi TOEZZ Hockey -viiltosuojatuotteilla!

Lue seuraavaksi

Ratkaisu lasten paleleviin jalkoihin