Uutiset

Arvostettu innovaatiopalkinto Ylöjärveläiselle Sukkamestarit Oy:lle Saksassa – Kansainvälinen kauppa vahvistuu Taiwaniin ja Norjaan

Arvostettu innovaatiopalkinto Ylöjärveläiselle Sukkamestarit Oy:lle Saksassa – Kansainvälinen kauppa vahvistuu Taiwaniin ja Norjaan

Ylöjärveläinen sukkavalmistaja Sukkamestarit Oy on voittanut Scandivian Outdoor Awards -kilpailussa Innovaatiopalkinnon uuden sukupolven outdoor-sukalla UphillSport-brändillään.

Scandinavian Outdoor Awards on Skandinavian Outdoor Groupin (SOG) vuodesta 2005 lähtien järjestetty kilpailu, joka pyrkii tukemaan tuote- ja suunnitteluinnovaatioita sekä edistämään uusia skandinaavisia ulkoilutuotteita. Kilpailusarjoja on viisi.

Sukkamestarit nähtiin myös KasvuOpen top10 yritysten joukossa Vuoden kasvuyritys -kilpailussa marraskuussa 2023.

Vastuullisuus ja materiaalien innovatiivinen käyttö loi voittajatuotteen

Ylöjärveläinen Sukkamestarit Oy osallistui Scandinavian Awards-kilpailuun UphillSport brändillään. Tuotelinja keskittyy teknisiin merinovillasukkiin. Kilpailutuotteessa, Repo-vaellussukassa, yhdistyy materiaalien innovatiivinen käyttö, vastuullisuus ja käytännöllisyys. Poikkeuksellisella materiaalien yhdistämisellä ja Sukkamestareiden kehittämällä monikerrosneulontatekniikalla sukkaan on saatu kaikki kerrospukeutumisen hyödyt yhteen tuotteeseen.

Sukkamestarit on Euroopan ainoa sukkatehdas, joka käyttää tuotteissaan yksinoikeudella avoimen tuotantoketjun NATIVA-merinovillaa. Poikkeuksellisen vastuullisen merinovillan tuottamisessa käytetään kierrätettyä sadevettä, eläimien lajityypillistä käyttäytymistä varjellaan, sekä työntekijöiden työolot ovat tarkkaan määriteltyjä.

Voittajatuotteessa on lisäksi käytetty Tencel-selluloosamuuntokuitua. Tencelin valmistusprosessi on ympäristöystävällinen, sillä kuidun valmistuksessa käytetyt kemikaalit voidaan käyttää pääosin uudelleen.

Tunnustus nauttii suurta arvostusta vaateteollisuuden keskuudessa. Tuomaristoon kuuluu arvostetuimpia toimialan toimittajia, jälleenmyyjiä ja bloggaajia ympäri Eurooppaa, sekä yksi jäsen USA:sta.

Tuotearviointi perustuu perusteelliseen testaamiseen. Kansainvälinen tuomaristo valitsee parhaan tuotteen toiminnallisuuden, laadun, innovaation, suunnittelun kestävyyden ja suorituskyvyn perusteella:

- Liian usein otamme sukat itsestäänselvyytenä, mutta tämä tuote piti tuomaristomme puhumassa sukista tuntikausia! Tiivistetysti: Jos jalat ovat aina kylmät, nämä sukat pitävät ne lämpiminä. Avainasemassa on innovatiivinen materiaalisekoitus - Tencel, polypropeeni, polyamidi ja Lycra – yhdistettynä lämmittävään NATIVA-merinovillaan. Koko tuomariston testaaamat sukat suoriutuivat arktisissa olosuhteissa loistavasti. Ne pitivät jalat miellyttävän tuntuisina, kuivina ja ennen kaikkea lämpiminä. Tässä on suunnannäyttäjätuote muille valmistajille, linjasi kansainvälinen tuomaristo voittajatuotteen käyttökokemuksiaan.

 

Vastuullisilla merinovillasukilla Taiwaniin ja Norjaan

Sukkamestareiden liikevaihto on ollut hyvässä vireessä viime vuosina ja suunta on ylöspäin.

- Olemme vastanneet asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin, sekä keskittyneet merinovillaisiin lifestyle-sukkiin ja teknisiin tuotteisiin. Tuotedesign ja valikoimahallinta on kokoajan vaativampaa, joka edellyttää alati laajempaa osaamista koko yhtiössä, summaa Sukkamestareiden toimitusjohtaja Jussi Koskinen kasvun siivittäjiä nyt ja tulevaisuudessa.

 -Tavoitteemme perussukan valmistajasta erikoissukan osaajaksi konkretisoitui nyt hienoimmalla mahdollisella tavalla. Iloksemme tuotteemme ovat otettu vastaan erittäin positiivisella tavalla niin Suomessa, EU-alueella ja Sveitsissä, kuin nyt myös uutena avauksena Taiwanissa ja Norjassa, kertoo Sukkamestareiden tehtaanjohtajana ja viennin myyntijohtajana toimiva Jani Tarkki Sukkamestareiden kansainvälisistä markkinoista.

 - Avoimuus vastuullisuusasioissa, NATIVA ja huippulaadukas tuote on se, joka puhuttelee, mutta myös se, että tehtaana ja brändinhaltijana pystymme palvelemaan asiakkaitamme joustavilla toimintamalleilla. Asiantuntijuuteen ja palveluumme luotetaan, me tiedämme mitä neljä vuoden aikaa vaatii sukalta, jatkaa Tarkki.

Sukkamestarit vie tuotteitaan tällä hetkellä n. 20 maahan. Tärkeimmät vientimaat ovat Saksa ja Ruotsi. Norja tulee haastamaan nopealla aikataululla paikkaa Saksan ja Ruotsin vierellä. Viennin osuuden odotetaan nousevan 30 %:n vuonna 2024.

Sukkamestarit pähkinänkuoressa:

  • Yksi johtavista sukkavalmistajista Suomessa
  • Tehdas ja pääkonttori Ylöjärvellä
  • Yhtiö perustettu vuonna 1996
  • Liikevaihto vuonna 2022 5,17 MEur
  • Vienninosuus liikevaihdosta vuonna 2022 20%
  • Henkilöstöä 40
  • Kolme omaa tuotebrändiä UphillSport, Sukkamestarit ja TOEZZ Hockey

Lue seuraavaksi

Pakkaskeleillä kylmyys iskee varpaisiin talvikengistä huolimatta - tiesithän, että kaikki lähtee sukkavalinnasta
NATIVA™-merinovilla | Villatuotantoa luontoa kunnioittaen