Vinkkejä sukan valintaan

Miten valita parhaat sukat lapselle?

Miten valita parhaat sukat lapselle?

Lastenkin sukkavalinnassa homma lähtee käyntiin käyttötarkoituksesta ja sen myötä materiaalista.

Usein ajatellaan, että sukat ovat vain ”sukat”, eikä sukkavalinnoilla jokapäiväisessä elämässä ole juurikaan merkitystä. Sukat kuitenkin kätkevät sisälleen yllättävän paljon ominaisuuksia, joilla on suora yhteys jalkojen hyvinvointiin ja mukavuuteen. Listasimme Sinulle tärkeimmät seikat, joihin kiinnittää huomiota lasten sukkavalintoja tehdessä:

1. Materiaalivalinta käyttötarkoituksen mukaan

  Materiaalivalinta on erittäin tärkeä ja vaikuttaa suurimmalta osin sukan tuntuun eri tilanteissa. Perusarjessa ja eri aktiviteeteissa merinovilla on erinomainen vaihtoehto ympäri vuoden, sillä se on hengittävä, lämpöä tasaava ja säätelevä, sekä kosteutta siirtävä materiaali. Koska lasten varpaat ovat usein nahkeat, on hengittävyydellä ja kosteuden siirrolla entistä isompi rooli. Merinovilla on myös pehmeä, kutittamaton ja luonnostaan antibakteerinen, mikä auttaa pitämään jalat raikkaina ja miellyttävän tuntuisina. Ohuista merinovillasukista löydät paljon sukista löydät paljon vaihtoehtoja kuvioiduista sukista raitaisiin, ja yksivärisiin.

  Urheiluun ja aktiiviseen liikkumiseen tekniset kuidut ovat erityisen sopivia, sillä ne ovat usein kevyitä, hengittäviä ja nopeasti kuivuvia. Lisäksi tekniset sukat on kehitetty kestämään urheilussa tulevaa mekaanista hankausta. 

  2. Oikea koko

   Sukat eivät saa olla liian suuret eivätkä liian pienet. Liian suuret sukat voivat rypistyä kengässä ja aiheuttaa hankausta, kun taas liian pienet sukat puristavat ja estävät verenkiertoa. Hyvin istuvat sukat pysyvät paikoillaan ja estävät hiertymiä. Tarkista, että sukat istuvat napakasti jalan ympärille, mutta eivät kiristä. Painaumat jalalla ovat merkki siitä, että sukat ovat liian kireät.

   Sukkamestareiden sukissa merinovillaisille sukille suosittelemme käyttöönotto pesua, jotta sukat saavuttavat lopullisen muotonsa ja kokonsa. Merinovilla myös pehmenee ensimmäisessä pesussa. Sukat kannattaa venyttää napakasti kosteana.

   Kuva: Oikean kokoiset sukat istuvat jalkaan hyvin. Kuvassa hyvä esimerkki liian suuresta sukasta. Kantapää ei osu kohdalleen, ja jalkaterälle jää liikaa löysää. Sukkamestareiden sukat kannattaa aina käyttöönottopestä, jotta sukka saa viimeisen muotonsa. 

   3. Oikeanlainen sukka kengän mukaan

    Riippuen käyttötarkoituksesta, sukissa voi olla muitakin, kuin materiaalin tuomia ominaisuuksia. Esimerkiksi monikerrosrakenteella pystymme luomaan sukkaan kerrospukeutumista jäljittelevät ominaisuudet. Kerrokset muotoutuvat eri materiaaleja käyttämällä, jolloin saadaan niiden parhaimmat ominaisuudet käyttöön; lämmittävyys, kosteuden siirto ja haihduttaminen, sekä uloimpana lisälämpö, mikäli kyseessä on 4-kerrossukat. Lisäksi sukissa voi olla saumaton kärki, froteepohja villalla tai erityinen y-kantapää, joka takaa erityisen hyvän istuvuuden.

    Lämpöarvo ja paksuus on hyvä valita käyttötarkoituksen ja vuodenajan mukaan. Kesällä ohuet ja hengittävät sukat riittävät, kun taas talvella paksummat ja lämpimämmät sukat ovat tarpeen. Sukat tulee valita myös kengän mukaan. Esimerkiksi tennareihin tai välikausikenkiin sopivat hyvin kevyet merinosukat, kun taas talvisaappaisiin / kumisaappaisiin voi valita paksummat sukat. Nyrkkisääntönä voi pitää; mitä väljempi kenkä, sen paksumpi sukka, mitä kevyempi kenkä sen ohuempi sukka.

    4. Kuivat ja sopivan lämpöiset jalat

     Hengittävyys ja kosteudenhallinta ovat erityisen tärkeitä aktiivisille lapsille. Hyvin hengittävät sukat auttavat pitämään jalat kuivina ja mukavina, sillä ne estävät hikoilua ja epämiellyttäviä hajuja, siirtävät kosteutta pois iholta ja lämmittävät sopivalla tavalla.

     Kosteat jalat ovat aina alttiimpia hiertymille ja kylmälle. Kylmissä olosuhteissa kerrostaminen on hyvä kikka saada pysymään lasten jalat kuivina ja lämpöisinä. Laita alle ohut merinovillasukka ja päälle paksumpi villainen tai merinovillainen sukka. Tämä vaeltajienkin käyttämä kikka perustuu riittävään ilmatilaan, sekä lähimpänä ihoa olevan sukan kykyyn siirtää kosteutta pois iholta ja lämmittää jalkoja. Älä valitse lähimmäksi ihoa sukkia, joiden materiaali sitoo itseensä kosteutta, kuten puuvilla. Kun kosteus ei pääse siirtymään iholta pois, alkaa kylmyys hiipiä kostean ihon pintaan.

     Sukkamestarit - suomalaiset sukat suoraan tehtaalta

     Sukkamestarit tarjoaa laajan valikoiman sukkia lapsille, joissa yhdistyvät kaikki nämä ominaisuudet. Kaikki käyttämämme merinovilla on korkealaatuista mulesing free NATIVA-merinovillaa.

     Kaikki sukat valmistetaan Ylöjärvellä omassa tehtaassamme, suomalaisella työllä. Lisäksi toimitamme tuotteet nopeasti, yli 50 € tilaukset ilman postikuluja.

     Weiter lesen

     NATIVA™-merinovilla | Villan ominaisuudet